slecht slapen

Dit topic is bedoeld voor ierdeen die zich niet wenst te registreren. Ook voor oproepjes van mensen die een spreekbeurt/scriptie e.d willen maken, oproepjes voor tv programma's enzovoort.

Moderators: vera, jits27, wendy

Plaats reactie
Silvie (moeder vam Jens)

slecht slapen

Bericht door Silvie (moeder vam Jens) » zo okt 01, 2006 12:58 pm

Hallo,

Ik ben Silvie de moeder van Jens (9 juli 2005). Direct na de geboorte van Jens sprak de verloskundige het vermoeden uit van een groeistoornis. Weg roze wolk. Twee dagen na zijn geboorte werd de groeistoornis bevestigd en in het WKZ is vervolgens DNA-onderzoek gedaan....hypochondroplasie.

Jens is inmiddels bijna 15 maanden en is een heerlijk kereltje dat altijd goed lachs is en iedereen "inpakt" met zijn mooie kijkers. Vrolijk overdag maar snachts nog steeds een spook. Vrijwel elke nacht moeten we 3 tot 8 keer uit bed omdat hij wakker wordt. Het wordt een gewoonte, maar eentje waar we graag van af willen. We hebben al van alles geprobeert; laten huilen, bed in de kamer, extra fles pap, water, sap, speen.....het helpt allemaal maar even. Nu hebben wij het vermoeden dat het slechte slapen met zijn oor- en verkoudheidsproblemen te maken heeft. Zijn er ouders die ervaring hebben met slecht slapende kinderen of heeft het niets te maken met zijn groeistoornis?

Groeten uit het Barneveldse, Silvie

Gebruikersavatar
Valerie & Jeroen
Berichten: 111
Lid geworden op: do mei 19, 2005 6:44 pm

Bericht door Valerie & Jeroen » ma okt 02, 2006 8:07 am

Ik denk dat bij achondroplasie slecht slapen te maken kan hebben met obstructieve slaapapnea. Dit betekent dat ademen 's nachts moeilijk gaat en zelfs nu en dan stokt. Sommige kindjes hebben dit doordat de bovenste luchtwegen wat anders in mekaar zitten. Naast vermoeidheid e.d. overdag dacht ik dat ook onrustig slapen en veel wakker worden hiervan symptomen kunnen zijn.

Maar dat gaat dus over achondroplasie en ik heb geen idee in hoeverre hypochondroplasie op dat vlak te vergelijken is. En er zijn natuurlijk ook gewoon kindjes die slecht slapen zonder dat er medisch iets aan de hand is. In dat geval zit er niet veel anders op dan hopen op beterschap vrees ik. Succes!

Groetjes,
Valerie & Jeroen
Mama en papa van Arthur (11/08/2003) en Thomas (31/05/2006)

Gebruikersavatar
wendy
Site Admin
Berichten: 259
Lid geworden op: di jan 18, 2005 3:50 pm

Bericht door wendy » ma okt 02, 2006 9:06 pm

Hoi Silviie,

Als Myrthe verkouden is, wordt ze ook heel vaak wakker. Toen ze nog geen buisjes had, en dus regelmatig last van haar oortjes, was dat vrijregelmatig zo.
Als je zelf zo'n vermoeden hebt, zou ik gewoon naar de dokter gaan om dat te vragen of laten nakijken, nee?

En idd, kindjes met ap hebben wel eens problemen met slapen door apnea, maar ook ik weet niet hoe dat zit bij hypochondroplasie...
Heeft Jens ook de typische gelaatstrekken van ap, of is dat niet bij hypochondroplasie?

In ieder geval succes ermee! :)
Groetjes van Wendy, mama van Myrthe (19-08-2003)

Silvie (moeder vam Jens)

slecht slapen

Bericht door Silvie (moeder vam Jens) » di okt 03, 2006 6:45 pm

Hoi Wendy,

Hypochondroplasie is een lichtere vorm van ap met minder complicaties (maar dat is wellicht bekend). De groeistoornis zit hem met name in de ledenmaten. Jens is nu 15 maanden en slechts ca. 68 cm. Armen en benen zijn korter en zijn hoofdomtrek vergroot. Zijn gelaatskenmerken zijn (vrij) normaal. Omdat er weinig informatie is over hypochondroplasie (hp) wordt op alle vlakken de vergelijking gemaakt met ap terwijl dat niet altijd aan de orde is. We proberen via internet informatie te krijgen maar komen vaak uit bij info over ap. Hp wordt met name geconstateerd in de peuterleeftijd en er zijn vele varianten (=mate van afwijking). Jens is één van de uitzonderingen omdat het direct na zijn geboorte is geconstateerd.

Inmiddels zijn we bij de KNO-arts geweest in het WKZ (vrijwel continue verkoudheid en zeer slecht slapen s'nachts). De arts heeft voorgesteld Jens zijn neusamandelen te verwijderen, waarmee mogelijk ook zijn oorproblemen verdwijnen. Er is dus uitzicht op wat meer nachtelijke rust, als het verwijderen van de neusamandelen het euvel is tenminste. In iedergeval zal het bijdragen aan minder snotneuzen, zwaar ademigheid en oorproblemen.

Fijn om via dit forum reacties te ontvangen van ervaringsdeskundige. Ook al is ieder kind anders veel problemen van ap zijn voor ons herkenbaar (soms in mindere mate).

Groeten Silvie

Gebruikersavatar
Vera2
Berichten: 137
Lid geworden op: zo aug 13, 2006 12:10 pm

Bericht door Vera2 » do okt 12, 2006 7:50 am

Hoi Silvie,

Hopelijk helpt het verwijderen van Jens zijn neusamandelen.
Anouk heeft ook heel lang niet doorgeslapen, en dit had waarschijnlijk te maken met slaapapneu's. Na anderhalf jaar is dit gelijdelijk aan steeds minder geworden, tot ik me ineens realiseerde dat ik zowaar uitgerust wakker werd. Verrek, ze slaapt door!! :D
Dus...er is hoop!

Veel succes met het laten verwijderen van de amandelen, het is toch wel een beetje spannend zoiets!
Liefs, Vera
(trotse mamma van Anouk, 21-07-2004)

Kijk ook eens op Anouk's website; http://www.anoukswereld.nl

Gast

Bericht door Gast » vr okt 19, 2007 12:08 pm

hallo, mijn zoontje heeft ook hypochondroplasie hij heeft ook buisjes in zijn oren gehad op jonge leefdtijd hij was 3 jaar .Hij had heel veel oorontstekingen na deze operatie was het veel en veel minder.Jonathan heeft altijd weing geslapen maar hij word s'nachts bijna nooit wakker.Ik heb wel gemerkt dat zijn gebit heel zwak is hij heeft enorm veel gaatjes in zijn tanden .

Gast

Bericht door Gast » vr okt 19, 2007 12:10 pm

sorry effe een vervolg aan mijn verhaal jonathan zijn amandelen zijn ook vewijdert .

Silvie (moeder vam Jens)

Re: slecht slapen

Bericht door Silvie (moeder vam Jens) » za jan 17, 2009 10:02 am

Ondanks dat Jens zijn neusamandelen bij ca 1,5 jarige leeftijd zijn verwijderd hebben we nog tot dat Jens 3 jaar was, s'nachts wakker gelegen. Vier tot acht keer per nachten moesten we er even uit. Er waren slechts enkele uitzonderingen. Achteraf denk ik wel eens: hoe hebben we dit kunnen doorstaan?!. Jens ademde erg zwaar. Uiteindelijk waren Jens zijn keelamandelen zo groot dat medio 2008 is besloten ze te verwijderen (hij bleef goed eten en was zelden ziek). De specialist melde dat ze zelden zo'n grote amandelen gezien had en dat hij zeker moest opknappen na de operatie. En ...... vanaf de eerste nacht slaapt Jens door. Ongeloofelijk na 3 jaar eindelijk weer nachtrust. We weten niet wat ons overkomt. Dit hadden ze echt eerder moeten doen voor Jens en voor ons zelf.
We zien niet laks geweest en hebben steeds bij de artsen aangedrongen op verwijderen keelamandelen, maar zo lang het eten goed ging, deden ze niets. Ook ligt er mogelijk een relatie tussen de "slechte" uitspraak van Jens, vooral de k. Door altijd door zijn mond te ademen (na 3 jaar wordt dat natuur) is zijn bovenkaak "minder" ontwikkelt en heeft dat dus ook gevolgen voor de uitspraak/verstaanbaarheid. Logopedie is voorlopig nog niet nodig, hij valt nog binnen de marge van normaal. Inmiddels is Jens 3,5 jaar is het nog altijd toet ipv koek en klot ipv klok. De k begint te komen maar gewoontes zijn lastig terug te draaien. Ik hoop dat andere ouders die ook slecht slapen wellicht iets met onze ervaring kunnen. Iedere situatie is natuurlijk anders......groet Silvie

JosephMa
Berichten: 3
Lid geworden op: vr mei 29, 2015 5:41 pm

Helpful info. Fortunate me I found your web site by accident

Bericht door JosephMa » za jun 20, 2015 2:21 am

This is very interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your web site in my social networks!
http://www.cialispharmaciefr24.com/

Plaats reactie